Morčacie karí so špenátom

Morčacie rezančeky na orientálny spôsob vás zahrejú a tiež dodajú bielkoviny. Špenát je zase potravina s veľmi nízkou energetickou hodnotou a s vysokým obsahom radu minerálnych látok a antioxidantov. Koriander potom dodá chuť bez potreby výrazne soliť.

Suroviny

1 PL olivového oleja
30 g červenej cibule
120 g morčacích pŕs
5 g karí pasty
100 ml kokosového mlieka
125 g baby špenátu
100 g červenej papriky
25 g limetky na ozdobu
10 g čerstvého koriandra na ozdobu

1
porcia
obtiažnosť
1982 kJ / porcia

Postup

V hlbokej panvici (ideálne wok) rozpálime olej a približne 2 minúty na ňom orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Potom pridáme karí pastu a ešte cca pol minúty restujeme.

Na panvicu vložíme na pásiky nakrájanú papriku, krátko premiešame a zalejeme kokosovým mliekom.

Pridáme na rezance nakrájané umyté a osušené morčacie mäso a podľa potreby dolejeme vodou tak, aby bolo úplne ponorené. Zmes necháme vrieť na miernom ohni 15 minút, potom pridáme špenát a necháme variť ešte 3 minúty.

Kari podávame v miske ozdobené rezom limetky a čerstvým nasekaným koriandrom.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1982 kJ / 474 kcal

Zdroj bielkovín, vhodné pre športovcov

Tuky
29,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bielkoviny
35,0 g
Vláknina
6,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pečený pstruh s celozrnným kuskusom a zeleninou
2
porcie
obtiažnosť
2006 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Kuracie prsia s cuketovým rizotom
1
porcia
obtiažnosť
1977 kJ / porcia

Vaše premeny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutie, o ktorom som netušila, že mi zmení život

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“