Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

Vyberte si mäso u svojho mäsiara a pripravte si doma mäsové guľky. S paradajkovou omáčkou a špagetami vám zachutia určite viac než tie kupované.

Suroviny

GUĽKY:
200 g chudého hovädzieho mäsa
200 g chudého bravčového mäsa
2 lyžice sušenej bazalky
2 lyžičky rasce
PARADAJKOVÁ OMÁČKA:
700 g paradajkového pretlaku
1 PL trstinového cukru
hrsť bazalky + na ozdobu
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
olivový olej
soľ
korenie
+ 300 g celozrnných špagiet

4
porcie
obtiažnosť
1708 kJ / porcia

Postup

Mleté mäso dáme do misy so štipkou soli, korenia a s väčšinou najemno nasekanej bazalky. Čistými rukami všetko premiešame a premiesime. Zo zmesi tvarujeme rovnako veľké guľôčky. Do horúcej panvice na vyprážanie vlejeme jednu lyžicu oleja, pridáme mäsové guličky a rascu. Plameň zvýšime a guličky smažíme do zlatista.

Na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme trstinový cukor. Vlejeme paradajkový pretlak alebo drvené paradajky z plechovky. Bazalku pokrájame najemno a pridáme do omáčky. Osolíme, okoreníme a necháme ešte chvíľu prehriať. Guličky podávame s celozrnnými špagetami a paradajkovou omáčkou, ozdobené lístkami čerstvej bazalky.

TIP: Mleté mäso - aby ste mali naozaj kontrolu nad tým, čo jete, kupujte mäso u mäsiara. Vybrané mäso si nechajte u mäsiara namlieť pred vašimi očami.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1708 kJ / 408 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pražma s citrónom a kuskusom
4
porcie
obtiažnosť
1402 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tvarohový zemiak s mexickou salsou
4
porcie
obtiažnosť
960 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Brychtová

BYŤ ŠTÍHLOU JE SKVELÉ! A CÍTIŤ SA DOBRE VO SVOJEJ KOŽI BY SOM DOPRIALA KAŽDÉMU

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Monika Schrammová

Som oveľa spokojnejšia, pretože vidím, že to ide aj v mojom veku