Lievance z pohánkovej múky a kefíru

Tiež ste milovníkmi lievancov? Vyskúšajte tento recept z kefíru a pohánkovej múky. Kefír je zdrojom prospešných probiotických kultúr a pohánková múka je bezlepková, takže je vhodná aj pre tých, ktorí majú s lepkom problémy. Ricotta má málo kalórií, je preto vhodná pri redukcii a je ľahko stráviteľná.

Suroviny

75 ml kefírového mlieka
1 slepačie vajce veľkosti S
35 g pohánkovej múky
soľ
kokosový olej na opekanie
45 g černíc
50 g ricotty

1
porcia
obtiažnosť
1513 kJ / porcia

Postup

Kefír zmiešajte s vajíčkom, múkou a štipkou soli.

Panvicu zľahka potrite olejom, nechajte zahriať a opatrne vylejte cesto do tvaru lievančekov. Opekajte na miernom ohni z oboch strán.

Hotové lievance dajte na tanier, ozdobte černicami a ricottou.

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 1513 kJ / 362 kcal

Vhodné pre: celú rodinu, pre vegetariánov, zdroj bielkovín

Tuky
16,0 g
Sacharidy
37,0 g
Bielkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Nepečený dezert s tekvicou Hokkaido
4
porcie
obtiažnosť
612 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Proteínová roláda na dobrú noc
4
porcie
obtiažnosť
472 kJ / porcia

Vaše premeny

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Oľga Kocianová

Dozvedela som sa o Vás od brata, ktorý s Vašou pomocou schudol 30 kg.