Kuracie stehno, dusená kapusta a opečené zemiaky

Kyslá kapusta je výborným zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B a minerálnych látok, ďalej podporuje funkciu čriev a vylučovanie toxických látok. Klasickú kombináciu kuracieho mäsa a pečených zemiakov nám práve kapusta príjemne oživí.

Suroviny

4 ks kuracích stehien
1 miska kyslej kapusty
1 stredne veľká cibuľa
2 menšie jablká
1 miska zemiakov
4 čajové lyžičky olivového oleja
štipka mletej rasce
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
1920 kJ / porcia

Postup

Osolené kuracie stehná upečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C dozlatista.

Medzitým podusíme kapustu s cibuľou a strúhaným jablkom.

Zemiaky si nakrájame na rovnako veľké, asi 5 mm široké kolieska a pokvapkáme olejom. Vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme rascu a soľ a dáme piecť do rúry na 240 °C.

 

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1920 kJ / 459 kcal

Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
49,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Morčací hamburger s grilovanou zeleninou
4
porcie
obtiažnosť
2070 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Morčacie karí so špenátom
1
porcia
obtiažnosť
1982 kJ / porcia

Vaše premeny

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Ingrid Vašková

Chcela som zhodiť prebytočné kilogramy a zlepšiť svoj zdravotný stav a to sa mi podarilo!