Kuracie prsia zapekané so syrom, špargľou a zemiakmi

Kuracie mäso je zdrojom kvalitných živočíšnych bielkovín. Špargľa je výborným pomocníkom aj v redukcii váhy, má minimum kalórií, minimum tuku a vyšší podiel vlákniny. Zemiaky varené v šupke sú najlepším variantom, pretože si uchovajú najviac prospešných látok a sú ako príloha vhodnejšie pre svoj nižší glykemický index.

Suroviny

600 g kuracích pŕs (cca 4 prsia)
500 g špargle (čerstvej alebo z konzervy)
20 g masla (1 polievková lyžica)
80 g 30% plátkového syra (4 plátky)
400 g zemiakov
soľ
korenie
bylinky (napr. tymian, bazalka, rozmarín)

4
porcie
obtiažnosť
1535 kJ / porcia

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry asi na 15 minút (dôležité je vyberať mäso kvalitné, čerstvé - to spoznáme napr. podľa svetlo ružovej farby a podľa vône - bez zápachu).

Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.

Čerstvú špargľu očistíme a necháme asi 5 minút podusiť v pare (konzervovanú už čistiť nemusíme).

Akonáhle je mäso prepečené (skúsime to tak, že ho rozkrojíme), položíme na každý steak plátok syra a ešte krátko zapečieme, kým sa syr neroztečie.

Kurací plátok podávame so špargľou a zemiakmi. Môžeme dochutiť a ozdobiť bylinkami.

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1535 kJ / 367 kcal

Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, vhodné pre športovcov, bez lepku

Tuky
9,0 g
Sacharidy
23,0 g
Bielkoviny
44,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Palacinky s krémovým špenátom
1
porcia
obtiažnosť
2006 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Rizoto s treskou
2
porcie
obtiažnosť
1661 kJ / porcia

Vaše premeny

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Mária Krivosudská

Na každej kontrole som videla nejaké zlepšenie