Kuracie prsia s cuketovým rizotom

Kuracie mäso je pre naše telo ľahko stráviteľné, obsahuje málo tukov a zároveň veľa bielkovín. Ryža a cuketa dodajú potrebnú energiu a vitamíny a skvelý obed s nádychom Talianska je na svete.

Suroviny

120 g kuracích pŕs
5 ml olivového oleja
30 g cibule
55 g ryže arborio
15 g kozieho syra
5 g masla
100 g cukety
vetvička rozmarínu
štipka soli
štipka čierneho korenia

1
porcia
obtiažnosť
1977 kJ / porcia

Postup

Na panvici rozpálime maslo a opečieme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu. Keď začne zlatnúť, pridáme k nej ryžu a rýchlo orestujeme. Potom ryžu osolíme, okoreníme a zalejeme vodou, aby zostala akurát ponorená.

Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a priebežne dolievame vodu, kým nebude ryža mäkká. Potom už len vmiešame syr a môžeme ešte dochutiť.

Medzitým, čo sa varí rizoto, si v panvici rozpálime olej spolu s vetvičkou rozmarínu a z oboch strán na ňom opečieme umyté a osušené mäso.

Dobre prepečené mäso dochutíme podľa potreby a podávame spolu s rizotom.

TIP: Kuracie mäso môžeme nahradiť morčacím. Morka je vhodnou alternatívou kurčaťa, pretože aj morčacie mäso je ľahko stráviteľné, obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1977 kJ / 473 kcal

Zdroj bielkovín, vhodné pre športovcov

Tuky
13,0 g
Sacharidy
48,0 g
Bielkoviny
36,0 g
Vláknina
2,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zelerové hranolky so Šmakounom a jogurtovým dipom
1
porcia
obtiažnosť
1728 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Fantastická pizza alla Dorka
5
porcií
obtiažnosť
1833 kJ / porcia

Vaše premeny

Lenka Humeňajová

Najkrajší pocit som zažila, keď som sa zrazu dokázala zmestiť do môjho, farbou bohatého, starého oblečenia, dokonca aj z čias maturít.

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Kristína Lacinová

Kristínka na naučila ako si pripravovať jedlo, ako sa stravovať a ako čeliť nástrahám v stravovaní