Kuracie mäso s červenou šošovicou a batátami

Suroviny

60 g červenej šošovice
70 g batátov (sladkých zemiakov)
100 g kuracích pŕs
2-3 dcl vody alebo zeleninového vývaru
5 g olivového oleja
1 šalotka
kari korenie
soľ, korenie
zelené bylinky na ozdobu

1
porcia
obtiažnosť
1636 kJ / porcia

Postup

Šalotku pokrájame a na olivovom oleji mierne orestujeme.

Kuracie mäso nakrájame na tenšie plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Vhodíme do panvice k šalotke a orestujeme.

Poprášime karí korením a pridáme na kocky nakrájané batáty.

Asi 5 minút opekáme a následne prisypeme šošovicu, spolu s ňou prilejeme asi 2-3 dcl vody alebo zeleninového vývaru (počas varenia prilievame podľa potreby) a ďalších 10 minút dusíme, kým nie je šošovica uvarená.

Pokrm dochutíme soľou a korením.

Zdobíme čerstvými bylinkami. Vynikajúci je napr. koriander.

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1636 kJ / 391 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pečený losos so zelenými fazuľkami a kôprovým prelivom
1
porcia
obtiažnosť
2099 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Lososovitý pstruh so zelerovým pyré
4
porcie
obtiažnosť
941 kJ / porcia

Vaše premeny

Tatiana Chekushkina

Nutriadapt zmenil môj život!

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Dana Krištáková

Tušila som, že, keď zhodím pár kíl môjmu telu sa uľaví.