Kuracie mäso s červenou šošovicou a batátami

Suroviny

60 g červenej šošovice
70 g batátov (sladkých zemiakov)
100 g kuracích pŕs
2-3 dcl vody alebo zeleninového vývaru
5 g olivového oleja
1 šalotka
kari korenie
soľ, korenie
zelené bylinky na ozdobu

1
porcia
obtiažnosť
1636 kJ / porcia

Postup

Šalotku pokrájame a na olivovom oleji mierne orestujeme.

Kuracie mäso nakrájame na tenšie plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Vhodíme do panvice k šalotke a orestujeme.

Poprášime karí korením a pridáme na kocky nakrájané batáty.

Asi 5 minút opekáme a následne prisypeme šošovicu, spolu s ňou prilejeme asi 2-3 dcl vody alebo zeleninového vývaru (počas varenia prilievame podľa potreby) a ďalších 10 minút dusíme, kým nie je šošovica uvarená.

Pokrm dochutíme soľou a korením.

Zdobíme čerstvými bylinkami. Vynikajúci je napr. koriander.

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1636 kJ / 391 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Kuracie stehno, dusená kapusta a opečené zemiaky
4
porcie
obtiažnosť
1920 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Ľahká cuketová pizza s paradajkami a mozzarellou
4
porcie
obtiažnosť
1351 kJ / porcia

Vaše premeny

Jitka Zápotočná

Doteraz sa mi podarilo schudnúť 26 kg

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo