Králik à la sviečková

Tiež ste si mysleli, že keď chudnete, je pre vás sviečková tabu? Máme pre vás dobrú správu - nie je. Dajte si náš odľahčený variant s polentovými trojuholníkmi miesto knedlí.

Suroviny

KRÁLIK:
1 naporciovaný králik
2 lyžičky oleja
1 cibuľa
3 mrkvy
4 stopky zeleru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
soľ
150 g bieleho 3,5% jogurtu Hollandia
TROJUHOLNÍKY:
500 ml zeleninového vývaru
200 g polenty (kaša musí byť naozaj hustá)
asi 50 g masla
soľ
čierne korenie

4
porcie
obtiažnosť
1723 kJ / porcia

Postup

Príprava králika:
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a podlejeme vývarom. Králika osolíme, okoreníme a vložíme do zeleninového základu. Pridáme zmes korenia na sviečkovú (bobkový list, nové korenie, celé korenie). Varíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny, kým nebude mäso mäkké. Akonáhle mäso zmäkne, vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame biely jogurt. Dochutíme soľou, popr. korením.

Príprava trojhuholníkov:
Vopred pripravený vývar privedieme k varu, vsypeme polentu a primiešame maslo. Krátko povaríme (musí sa vytvoriť hustá kaša) a vylejeme na malý plech o rozmere asi 20 × 30 cm, ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie. Akonáhle polenta vychladne, vykrojíme trojuholníky, ktoré opečieme nasucho na panvici. Podávame ako prílohu k mäsu preliate omáčkou.

 

 

 

4 porcie | doba prípravy 120 minút | 1723 kJ / 412 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Lososovitý pstruh so zelerovým pyré
4
porcie
obtiažnosť
941 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šošovicové kari
4
porcie
obtiažnosť
1649 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Kohautová

Moja hmotnosť išla dole úplne sama a bez trápenia

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Dana Krištáková

Tušila som, že, keď zhodím pár kíl môjmu telu sa uľaví.