Jemný hráškový krém

Suroviny

50g masla
40g cibuľa
50g póru
500 g hrášku
100 ml 12% smotany
15 ml olivového oleja
1 l zeleninového vývaru

5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Postup

V hrnci si rozpustíme maslo, orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a pór.

Pridáme hrášok, ešte krátko restujeme a podlejeme vývarom.

Varíme len krátko, 10 až 15 minút, aby hrášok nestratil farbu.

Pridáme smotanu, rozmixujeme kuchynským mixérom a pre väčšiu jemnosť precedíme cez jemné sitko.

V prípade potreby dochutíme olivovým olejom alebo čerstvo mletým korením.

5 porcií | doba prípravy 30 minút | 1026 kJ / 245 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Studená polievka Gazpacho
4
porcie
obtiažnosť
518 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Kapustová polievka so šunkou a hubami
2
porcie
obtiažnosť
1282 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Horváthová

Napriek môjmu ochoreniu štítnej žľazy a užívaniu liekov som schudla 14kg !

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Jan Zunt

Schudol som 25 kg a nevidím dôvod vracať sa k pôvodnej životospráve