Jahodový mug cake

Sezóna jahôd je v plnom prúde. Ide o vďačné ovocie, ktoré, hoci sa to nezdá, obsahuje málo cukru, a navyše je zdrojom vlákniny a vitamínu C. Jahody sú kráľovnou sladkých receptov, ale hodia sa aj do šalátov. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na jahodový mug cake, ktorý môže byť rýchlymi raňajkami alebo desiatou, na ktorej si mimoriadne pochutíte.

Suroviny

30 g ovsených vločiek
1 PL polotučného mlieka
3 PL bieleho polotučného jogurtu
1 vajce veľkosti M
100 g jahôd
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL medu

1
porcia
obtiažnosť
1096 kJ / porcia

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme na múku a dáme do misky. Pridáme polotučné mlieko a jednu polievkovú lyžicu bieleho jogurtu. K zmesi pridáme vajcia. Jahody umyjeme, časť z nich nakrájame a pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme kypriaci prášok, med a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

Pripravené cesto nalejeme do hrnčeka a dáme piecť do mikrovlnnej rúry na 2–3 minúty na najvyšší výkon.

Hotový mug cake z hrnčeka vyklopíme na tanier, ozdobíme zvyškom bieleho jogurtu a jahodami nakrájanými na polovice.


1 porcia | doba prípravy 7 minút | 1096 kJ / 262 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre vegetariánov

Tuky
10,3 g
Sacharidy
33,9 g
Bielkoviny
13,8 g
Vláknina
3,9 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Mandľový koláč s banánmi a zdravou posýpkou
8
porcií
obtiažnosť
1411 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Veľkonočné menu
Veľkonočný baránok s orieškami
15
porcií
obtiažnosť
707 kJ / porcia

Vaše premeny

Zuzana Salanciová

Ide to aj so zníženou funkciou štítnej žľazy

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo