Indická šošovica Dhal

Zdravý recept z exoticej indickej kuchyne.

Suroviny

2 dl červené šošovky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks nasekaných paradajok
2 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžičky čerstvého zázvoru
2 lyžičky korenia Garam masala
1 lyžička kari
0,5 lyžičky kurkumy
1 lyžička rímskej rasce
citrónová šťava
čerstvý koriander
nízkotučná kyslá smotana

4
porcie
obtiažnosť
1158 kJ / porcia

Postup

Na oleji zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, garam masalu, rímska rascu, karí a kurkumu. Všetko premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme šošovicu, jemne nastrúhaný zázvor a paradajky. Dusíme do zmäknutia šošovice, cca 15-20 minút. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.

Servírujeme na tanier s kopčekom kyslej smotany posypanej čerstvým koriandrom.
 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1158 kJ / 277 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Bezlepkové cestoviny so špenátovou omáčkou a kuracími prsiami
2
porcie
obtiažnosť
2550 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Burger s volským okom a omáčkou zo stopkového zeleru
4
porcie
obtiažnosť
1979 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor

Jozefa Šureková

Ďakujem NUTRIADAPT, lekár bol s mojimi výsledkami pri kontrole viac ako spokojný