100 g zemiakov
						100 g zelených fazuliek
						100 g mletého chudého hovädzieho mäsa
						štipka soli
						štipka čierneho korenia
						1 strúčik cesnaku
						40 g cibule
						1 PL repkového oleja
				
						1
					
					Prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú najemno dobre premiešame s mletým hovädzím mäsom. Zmes osolíme, okoreníme a utvoríme malé placky.
Tie potom potrieme olejom, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 ° C cca 30 minút. Než sa placky upečú, tak uvaríme zemiaky v osolenej vode domäkka a podusíme ľahko osolenej fazuľky. Placky podávame so zemiakmi a fazuľkami.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1626 kJ / 389 kcal
Zdroj bielkovín a vlákniny, vhodné pre celú rodinu, diabetikov a športovcov