Hovädzie placky so zemiakmi a fazuľkami

Hovädzie placky z chudého mäsa sú skvelou voľbou, ako v kuchyni spracovať červené mäso. To má vysoký obsah železa a vitamínu B12, pri ktorých nedostatku môže nastať chudokrvnosť. Fazuľkami dodáte telu potrebnú vlákninu.

Suroviny

100 g zemiakov
100 g zelených fazuliek
100 g mletého chudého hovädzieho mäsa
štipka soli
štipka čierneho korenia
1 strúčik cesnaku
40 g cibule
1 PL repkového oleja

1
porcia
obtiažnosť
1626 kJ / porcia

Postup

Prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú najemno dobre premiešame s mletým hovädzím mäsom. Zmes osolíme, okoreníme a utvoríme malé placky.

Tie potom potrieme olejom, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 ° C cca 30 minút. Než sa placky upečú, tak uvaríme zemiaky v osolenej vode domäkka a podusíme ľahko osolenej fazuľky. Placky podávame so zemiakmi a fazuľkami.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1626 kJ / 389 kcal

Zdroj bielkovín a vlákniny, vhodné pre celú rodinu, diabetikov a športovcov

Tuky
19,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
7,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Zubáč pečený na ghí
4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Kuracia kapsa so špenátom, batátmi a šalátom
2
porcie
obtiažnosť
1635 kJ / porcia

Vaše premeny

Dáša Pavlíková

Ľutujem, že som do NUTRIADAPT neprišla skôr

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Mária Kohautová

Moja hmotnosť išla dole úplne sama a bez trápenia