Grilované lososové špízy v citrusovej marináde

Suroviny

150 g divokého lososa bez kože
10 ks veľkých kreviet
150 g ananásu
3 figy
cuketa
paprika
cibuľa červená aj biela

Marináda:
bylinky - rozmarín, tymián, bazalka, citrónová tráva
3 polievkové lyžice olivového oleja
pomaranč
citrón
soľ
korenie

2
porcie
obtiažnosť
1195 kJ / porcia

Postup

Pripravte si citrusovú marinádu: nasekajte bylinky, pridajte olivový olej, šťavu z 1 citróna a 1 pomaranča.

Rybu nakrájajte na väčšie kúsky a krevety očistite. Osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením.

Prelejte marinádou, premiešajte a nechajte naložené v chladničke asi 6 hodín odpočívať.

Tesne pred grilovaním nakrájajte ananás, figy, cuketu, cibuľu a papriku.

 

Všetky suroviny napichajte na bambusové špajdle a opekajte nad ohňom.

Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom alebo opečenými zemiakmi a štvrtkou citrónu.

2 porcie | doba prípravy 20 minút | 1195 kJ / 286 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Grilované mäso s omáčkou z koreňovej zeleniny a pohánkou
4
porcie
obtiažnosť
2339 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Plnená panenka s rozmarínovými zemiakmi
4
porcie
obtiažnosť
2313 kJ / porcia

Vaše premeny

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Mária Baltazárová

Dostavili sa samé pozitívne výsledky