Frittata - talianska omeleta

Rúru predhrejeme na 180cm. Pór nakrájame na tenké kolieska a orestujeme na olivovom oleji v panvici, ktorú je možné vložiť do rúry.

Suroviny

1 lyžička olivového oleja
300 g póru
2 menšie cukety
3 jarné cibuľky
štipka soli a bieleho korenia
2 veľké hrste mladého špenátu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
10 vaječných bielkov
50 g syra feta

2
porcie
obtiažnosť
794 kJ / porcia

Postup

Rúru predhrejeme na 180cm.

Pór nakrájame na tenké kolieska a orestujeme na olivovom oleji v panvici, ktorú je možné vložiť do rúry.

Cuketu nakrájame na polkolieska a pridáme k póru.

Rovnako tak pokrájanú jarnú cibuľku.

Všetko spoločne chvíľu opekáme.

Nakoniec pridáme špenátové listy, nasekanú petržlenovú vňať, všetko osolíme a okoreníme.

Zložíme z platne.

Zmes zalejeme vaječnými bielkami a zamiešame.

Ak nemáme panvicu, ktorú je možné vložiť do rúry, preložíme zmes do pekáča alebo môžeme použiť aj formu na muffiny.

Povrch posypeme nadrobeným feta syrom a vložíme do rúry.

Pečieme asi 20 - 30 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Podávať môžeme teplé aj studené, nakrájané na trojuholníčky.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 794 kJ / 190 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Cícerová sekaná
8
porcií
obtiažnosť
1466 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Morčacie karí so špenátom
1
porcia
obtiažnosť
1982 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Katarína Nováková

Podarilo sa mi schudnúť 11 kg, prehodnotila som svoje stravovacie návyky, prístup ku strave a pitnému režimu