Fazuľová nátierka s cviklou

Takto zostavené popoludňajšie občerstvenie nám dodá vďaka fazuli a tvarohu potrebné bielkoviny a zasýti na dlhšiu dobu. Pridaním červenej repy sa zvýšia jej antioxidačné vlastnosti a nátierka tiež získa krásne červenú farbu.

Suroviny

½ hrnčeka varených fazúľ typu oblička
½ červenej repy
3 polievkové lyžice odtučneného tvarohu
1 lyžička chrenu
1 lyžička sezamu
štipka soli
2 ks ražného knäckebrotu

1
porcia
obtiažnosť
1195 kJ / porcia

Postup

Uvarenú fazuľu pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme spoločne so sezamovými semienkami.

Pridáme tvaroh, nahrubo nastrúhanú červenú repu, najemno nastrúhaný chren a soľ a dobre premiešame.

Podávame s ražným knäckebrotom.

Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 42 g
Tuky: 5 g
Vláknina: 4,4 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 1195 kJ / 286 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Nátierky
Mrkvová nátierka s tofu
4
porcie
obtiažnosť
473 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Nátierky
Bruscetta s kozím syrom a figami
8
porcií
obtiažnosť
378 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Petra Wojnarová

Najväčšiu radosť mám z toho, že som sa pre svojho manžela stala znova atraktívnou, a aj keď ma nikdy v chudnutí nepodporil, teraz len chodí a chváli ma, čo som dokázala.