Fazuľová nátierka s cviklou

Takto zostavené popoludňajšie občerstvenie nám dodá vďaka fazuli a tvarohu potrebné bielkoviny a zasýti na dlhšiu dobu. Pridaním červenej repy sa zvýšia jej antioxidačné vlastnosti a nátierka tiež získa krásne červenú farbu.

Suroviny

½ hrnčeka varených fazúľ typu oblička
½ červenej repy
3 polievkové lyžice odtučneného tvarohu
1 lyžička chrenu
1 lyžička sezamu
štipka soli
2 ks ražného knäckebrotu

1
porcia
obtiažnosť
1195 kJ / porcia

Postup

Uvarenú fazuľu pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme spoločne so sezamovými semienkami.

Pridáme tvaroh, nahrubo nastrúhanú červenú repu, najemno nastrúhaný chren a soľ a dobre premiešame.

Podávame s ražným knäckebrotom.

Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 42 g
Tuky: 5 g
Vláknina: 4,4 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 1195 kJ / 286 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Desiata / olovrant
Pažítková nátierka so sušienkami SMART BREAK
1
porcia
obtiažnosť
661 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Raňajky
Desiata / olovrant
Tvarohovo-bylinková nátierka s kváskovým chlebom a zeleninou
2
porcie
obtiažnosť
1390 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Tomaníková

Za 6 mesiacov sa zo mňa stala štíhla, energická a sebavedomá žena

Ľubomír Ludvik

Schudol som 16 kg tuku a cítim sa nielen lepšie ale aj mladšie

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke