Cícer so zeleninou a tuniakom

Tento pokrm je vhodný na obed alebo na výdatnejšiu večeru, napríklad po pohybovej aktivite. Cícer je bohatý na vlákninu, cenné minerálne látky a vitamíny a patrí k rastlinným zdrojom bielkovín. Tuniak spadá medzi ľahké ryby a má všetky výhody klasických rýb (omega-3, vitamíny, živiny).

Suroviny

150 g vareného alebo sterilizovaného cícera
50 g tuniaka vo vlastnej šťave
10 g olivového oleja (1 PL)
15 g čiernych olív (5 ks)
50 g zelenej papriky (½ ks)
100 g paradajky (1-2 ks)
štipka soli
štipka čierneho korenia
½ cibule
5 g cesnaku (1 strúčik)

1
porcia
obtiažnosť
1810 kJ / porcia

Postup

Cícer uvaríme podľa návodu na sáčku, popr. použijeme konzervovaný.

Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú papriku a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájanú paradajku a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme tuniaka bez šťavy a olivy nakrájané na kolieska.

Všetko dôkladne premiešame s cícerom a ihneď podávame.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1810 kJ / 433 kcal

Vhodné pre celú rodinu a športovcov, bez lepku, zdroj bielkovín a vlákniny

Tuky
16,0 g
Sacharidy
47,0 g
Bielkoviny
24,0 g
Vláknina
10,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Lahodné tvarohové guľky s čučoriedkovou omáčkou
5
porcií
obtiažnosť
1200 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Ryža natural zapečená s maslovou tekvicou
4
porcie
obtiažnosť
3724 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?