Chlebík bez múky

Výborný a zdravý chlebík bez múky si veľmi jednoducho môžete pripraviť aj doma.

Suroviny

200g ľanových semienok
polievková lyžica ovsených otrúb
polievková lyžica slnečnicových (alebo tekvicových) semienok
kávová lyžička soli
polovica kypriaceho prášku
2 kopcovité lyžice mäkkého tvarohu (izbovej teploty)
3 lyžice olivového oleja
2 väčšie vajcia (izbovej teploty)
1 dl vody

7
porcií
obtiažnosť
560 kJ / porcia

Postup

Ľanové semienka zomeliete najemno na kávovom mlynčeku alebo v mlynčeku (mixéri) na orechy.
Pridáte soľ, kypriaci prášok, ovsené ortruby a  slnečnicové semienka.
Do premiešanej sypkej zmesy pridajte dve kopcovité lyžice mäkkého tvarohu, olivový olej a vajcia.
Podľa potreby prilejte asi deci vody... Tak, aby ste dosiahli  husté jemné cestíčko, ktoré vyformujete do bochníka a dáte piecť.
Pečte 15 minút na 200 °C  a potom ešte 30 minút pri teplote 180 °C .

Cesto sa nelepí, vymiešate ho lyžicou a bochník sa ľahko tvaruje. Je to rýchle a jednoduché, vhodné aj pre začiatočníkov.

Tip Janky Potomovej: Ja som to piekla v dvoch hlinených miskách na musli, kedže som sa najprv bála či sa cesto neroztečie...
Bochníky narástli do výšky. Misky som vytrela kokosovým olejom a vysypala otrubami.

7 porcií | doba prípravy 60 minút | 560 kJ / 134 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Morčacie medailóniky pečené v papilote s mrkvou a sladkými zemiakmi
2
porcie
obtiažnosť
1600 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Zemiaky s morčacím mäsom, špenátom a kyslou smotanou
1
porcia
obtiažnosť
2008 kJ / porcia

Vaše premeny

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle

Karol Havelka

Som rád, že som sa posunul správnym smerom, a za seba môžem "večným dietárom" NUTRIADAPT smelo odporučiť

Jitka Zápotočná

Doteraz sa mi podarilo schudnúť 26 kg