Cesnaková pomazánka s tvarohom

Tvaroh je vhodným zdrojom bielkovín, ďalej obsahuje dobre využiteľný vápnik, ktorý potrebujú hlavne deti, športovci a ženy ohrozené osteoporózou. Okrem toho má tiež nízky glykemický index, takže nás spoľahlivo zasýti na dlhšiu dobu.

Suroviny

20 g 30% eidamu
60 g odtučneného tvarohu
50 ml čerstvého mlieka
1 štipka soli
1 strúčik cesnaku
3 g olivového oleja
2 ks ražného knäckebrotu
20 g šalátovej uhorky

1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia

Postup

Cesnak rozotrieme so soľou, pridáme jemne nastrúhaný syr, mlieko a olej, potom všetko dôkladne premiešame.

Doplníme tvarohom a všetko ušľaháme do peny.

Podávame s knäckebrotom a nakrájanou uhorkou.

Bielkoviny: 20 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 8 g
Vláknina: 8 g
Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, nízky GI, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 1200 kJ / 287 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Mrkvová tofu pomazánka
4
porcie
obtiažnosť
796 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Ražný chlieb s avokádovou pomazánkou a klíčkami
obtiažnosť

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Iveta Benedikovičová

„Schudni, je to v hlave“