Celozrnné cestoviny s cuketou

Letné prázdniny sú síce na konci, ale sezóna zeleniny ešte zďaleka nie. Práve cuketa je všestranná zelenina, dá sa pripraviť ako súčasť obeda ale aj ako súčasť sladkého dezertu a môžete ju dokonca aj usušiť! Vďaka vysokému obsahu vody a vlákniny je skutočne nízkokalorická. Tento recept obohatí váš jedálniček o dôležité živiny, ktoré podporia imunitný systém v príprave na chladnú jeseň, ktorá je už za dverami.

Suroviny

200 g celozrnných špagiet
600 g cukety
300 g paradajok
1 PL olivového oleja
dve štipky soli
dve štipky korenia
50 g rímskeho šalátu
15 g parmezánu

4
porcie
obtiažnosť
1 kJ / porcia

Postup

Špagety uvaríme podľa návodu na obale.

Cuketu nakrájame na plátky a paradajky na menšie kúsky. Na panvici rozpálime olej a cuketu krátko orestujeme. Pridáme paradajky, soľ a korenie a spoločne povaríme. Nakoniec primiešame aj uvarené cestoviny a premiešame.

Cestoviny podávame spoločne s natrhaným rímskym šalátom a posypané parmezánom.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 1 kJ / 0 kcal

Vhodné pre vegetariánov, celú rodinu, stredomorskú stravu, zdroj vlákniny

Tuky
10,7 g
Sacharidy
39,2 g
Bielkoviny
15,7 g
Vláknina
8,4 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Kapustové karbonátky
6
porcií
obtiažnosť
860 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Brokolicové placky so šalátom
2
porcie
obtiažnosť
2249 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Nováková

Dnes už viem, že NIKTO za Vás NIKDY nebude chudnúť

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.