Celozrnná jablková štrúdla

Predstavujeme vám posledný z radu zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade. Link k videu je priložený na konci receptu. Aj napriek tomu, že štrúdľa z lístkového cesta je nesmrteľná klasika, po ochutnaní tejto varianty už nebudete chcieť inú :).

Suroviny

300 g celozrnnej múky (napr. špaldová)
50 g ghí alebo masla
150 g bieleho jogurt (3,5% tuku)
80 g vlašských orechov
asi 3 jablká
mletá škorica
hrsť hrozienok alebo sušených brusníc
1 vajce + vajce na potretie

10
porcií
obtiažnosť
1021 kJ / porcia

Postup

Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté ghí, jogurt a vajcia. Vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme v chlade aspoň hodinku odležať. Z cesta vyvaľkáme tenké pláty, naplníme na kocky pokrájanými jablkami, posypeme na hrubo posekanými orechmi, brusnicami a škoricou. Štrúdľu zavinieme a ešte zvrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 25 minút.

https://www.youtube.com/watch?v=c1sSWyYyZe4

 

10 porcií | doba prípravy 30 minút | 1021 kJ / 244 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Osviežujúci cheesecake
8
porcií
obtiažnosť
1254 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Pšenovo - makové guličky
4
porcie
obtiažnosť
731 kJ / porcia

Vaše premeny

Viera Masárová

Úpravou stravy dosiahnete svoj CIEĽ – úbytok na hmotnosti bez hladovania

Milan Buška

V čase, keď som začínal s programom, moja dcéra odletela na ročný pobyt na Nový Zéland. Predstava, že ju privítam a objímem s 20 kg dole, ma poháňala nesmierne dopredu.

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia