Celozrnná jablková štrúdla

Predstavujeme vám posledný z radu zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade. Link k videu je priložený na konci receptu. Aj napriek tomu, že štrúdľa z lístkového cesta je nesmrteľná klasika, po ochutnaní tejto varianty už nebudete chcieť inú :).

Suroviny

300 g celozrnnej múky (napr. špaldová)
50 g ghí alebo masla
150 g bieleho jogurt (3,5% tuku)
80 g vlašských orechov
asi 3 jablká
mletá škorica
hrsť hrozienok alebo sušených brusníc
1 vajce + vajce na potretie

10
porcií
obtiažnosť
1021 kJ / porcia

Postup

Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté ghí, jogurt a vajcia. Vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme v chlade aspoň hodinku odležať. Z cesta vyvaľkáme tenké pláty, naplníme na kocky pokrájanými jablkami, posypeme na hrubo posekanými orechmi, brusnicami a škoricou. Štrúdľu zavinieme a ešte zvrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 25 minút.

https://www.youtube.com/watch?v=c1sSWyYyZe4

 

10 porcií | doba prípravy 30 minút | 1021 kJ / 244 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok
7
porcií
obtiažnosť
1544 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Zmrzlina bez výčitiek
4
porcie
obtiažnosť
581 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Schrammová

Som oveľa spokojnejšia, pretože vidím, že to ide aj v mojom veku

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Daniela Huráková

Treba to vyskúšať, stojí to za to!