Celozrnná jablková štrúdla

Predstavujeme vám posledný z radu zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade. Link k videu je priložený na konci receptu. Aj napriek tomu, že štrúdľa z lístkového cesta je nesmrteľná klasika, po ochutnaní tejto varianty už nebudete chcieť inú :).

Suroviny

300 g celozrnnej múky (napr. špaldová)
50 g ghí alebo masla
150 g bieleho jogurt (3,5% tuku)
80 g vlašských orechov
asi 3 jablká
mletá škorica
hrsť hrozienok alebo sušených brusníc
1 vajce + vajce na potretie

10
porcií
obtiažnosť
1021 kJ / porcia

Postup

Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté ghí, jogurt a vajcia. Vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme v chlade aspoň hodinku odležať. Z cesta vyvaľkáme tenké pláty, naplníme na kocky pokrájanými jablkami, posypeme na hrubo posekanými orechmi, brusnicami a škoricou. Štrúdľu zavinieme a ešte zvrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 25 minút.

https://www.youtube.com/watch?v=c1sSWyYyZe4

 

10 porcií | doba prípravy 30 minút | 1021 kJ / 244 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Pomaranč s krémom stracciatella
1
porcia
obtiažnosť
958 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Sladký raňajkový pohár
1
porcia
obtiažnosť
1560 kJ / porcia

Vaše premeny

Silvia Sokolová

Kilá išli dole rýchlejšie, ako som predpokladala

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Darina Mondeková

Dnes som ľahšia o 31 kg a je to super pocit!