Celozrnná jablková štrúdla

Predstavujeme vám posledný z radu zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade. Link k videu je priložený na konci receptu. Aj napriek tomu, že štrúdľa z lístkového cesta je nesmrteľná klasika, po ochutnaní tejto varianty už nebudete chcieť inú :).

Suroviny

300 g celozrnnej múky (napr. špaldová)
50 g ghí alebo masla
150 g bieleho jogurt (3,5% tuku)
80 g vlašských orechov
asi 3 jablká
mletá škorica
hrsť hrozienok alebo sušených brusníc
1 vajce + vajce na potretie

10
porcií
obtiažnosť
1021 kJ / porcia

Postup

Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté ghí, jogurt a vajcia. Vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme v chlade aspoň hodinku odležať. Z cesta vyvaľkáme tenké pláty, naplníme na kocky pokrájanými jablkami, posypeme na hrubo posekanými orechmi, brusnicami a škoricou. Štrúdľu zavinieme a ešte zvrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 25 minút.

https://www.youtube.com/watch?v=c1sSWyYyZe4

 

10 porcií | doba prípravy 30 minút | 1021 kJ / 244 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Ovsené cookies s orechmi, hrozienkami a čokoládou
obtiažnosť
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Domáce ovsené sušienky
50
porcií
obtiažnosť
353 kJ / porcia

Vaše premeny

Silvia Sokolová

Kilá išli dole rýchlejšie, ako som predpokladala

Jaroslav Vondrák

Aj napriek zdravotným problémom mám 41 kg dole

Anna Demianová

Cítim sa skvele a dostávam veľa komplimentov od kolegov a rodiny ako dobre vyzerám.