Bylinková veľkonočná plnka

Veľkú noc bez plnky si vie predstaviť asi len málokto. Práve pri príprave plnky môžeme pomerne jednoducho výmenou pár ingrediencií pripraviť zdravší variant. Použitím kvalitnej šunky získate bielkoviny a vďaka celozrnnému pečivu dodáte telu i vlákninu. Cibuľa a bylinky obsahujú vitamíny a tiež antioxidanty. K plnke si ako prílohu môžete uvariť zemiaky alebo dať miešaný zeleninový šalát.

Suroviny

400 g šunky (obsah mäsa min. 90%)
2 vajcia
2 ks tmavého celozrnného pečiva
4 lyžice mlieka
hrsť petržlenu
hrsť pažítky
1 ks cibuľa
štipka soli, korenia, muškátového orieška

4
porcie
obtiažnosť
992 kJ / porcia

Postup

Pečivo nakrájame na kocky, pokropíme trochou mlieka a necháme nasiaknuť.

Šunku nakrájame na drobné kocky, zmiešame s pečivom a pridáme vajcia.

Pomaly prepracovávame, pridáme petržlenovú vňať, pažítku, cibuľu, koreniny a všetko premiešame.

Plnku pečieme v rúre cca 30 minút dozlatista.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 992 kJ / 237 kcal

Zdroj bielkovín, nízky glykemický index, vhodné pre športovcov.

Tuky
7,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bielkoviny
27,0 g
Vláknina
2,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Nátierky
Veľkonočné menu
Vajíčková nátierka
4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Veľkonočné menu
Fazuľky zapečené s varenými vajcami
4
porcie
obtiažnosť
930 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke