Bezlepkový pohár s mangom a skyrom

Tento bezlepkový dezert ako malá zdravá desiata nám dodá nielen dobrú náladu, ale vďaka jogurtu aj bielkoviny. Kešu orechy a mandle sú známe pre svoj obsah vitamínov skupiny B a minerálnych látok, napr. horčíka a draslíka. Datle okrem vitamínov a minerálnych látok sú predovšetkým zdrojom rozpustnej vlákniny.

Suroviny

420 g bieleho skyru (3 kelímky)
1 vanilkový struk (popr. lyžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených nesladených datlí
40 g kešu orechov
40 g mandlí
100 g jahôd
1 zrelé mango

4
porcie
obtiažnosť
1247 kJ / porcia

Postup

Zo skyrov, medu a vanilkového extraktu vymiešame krém (ak použijeme vanilkový struk, opatrne ho po dĺžke narežeme a tupou stranou noža zrniečka vyškriabeme z oboch strán a vmiešame do krému).

Datle a orechy rozmixujeme tak, aby vytvorili lepivú posýpku. Zmes natlačíme do 4 pohárov a na ňu nanesieme krém.

Mango rozmixujeme a vytvoríme tretiu vrstvu.

Dezert ozdobíme jahodami.

 

4 porcie | doba prípravy 25 minút | 1247 kJ / 298 kcal

Vhodné pre deti a športovcov, zdroj bielkovín, bez lepku

Tuky
10,0 g
Sacharidy
32,0 g
Bielkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Muffiny z ovsených vločiek
10
porcií
obtiažnosť
750 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Fit makovník
4
porcie
obtiažnosť
857 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Brychtová

BYŤ ŠTÍHLOU JE SKVELÉ! A CÍTIŤ SA DOBRE VO SVOJEJ KOŽI BY SOM DOPRIALA KAŽDÉMU

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Jana Pekarová

Som veľmi spokojná, pretože som schudla a aj zdravotne sa cítim lepšie