¼ stredne veľkého sladkého zemiaku (60 g)
						1 vajce
						1 hrnček ryžového mlieka (200 ml)
						¼ hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
						1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
						1 čajová lyžička stévie alebo datľového sirupu
						štipka soli
				
						2
					
					Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich na 3 minúty do mikrovlnnej rúry zmäknúť (alebo ich môžeme nechať zmäknúť v pare).
Potom sladké zemiaky rozmixujeme a metličkou primiešame vajcia, mlieko a stéviu alebo datľový sirup.
V inej miske premiešame múku, soľ a prášok do pečiva.
Obe zmesi spojíme a na nepriľnavej panvici opečieme z oboch strán.
2 porcie | doba prípravy 35 minút | 892 kJ / 213 kcal
Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny