Batátové lievance

Batáty - sladké zemiaky - dodajú lievancom sladšiu chuť bez potreby väčšieho dosladzovania, stačí pridať len lyžičku stévie alebo datľového sirupu a lahodné raňajky alebo dopoludňajšia desiata je na svete.

Suroviny

¼ stredne veľkého sladkého zemiaku (60 g)
1 vajce
1 hrnček ryžového mlieka (200 ml)
¼ hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
1 čajová lyžička stévie alebo datľového sirupu
štipka soli

2
porcie
obtiažnosť
892 kJ / porcia

Postup

Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich na 3 minúty do mikrovlnnej rúry zmäknúť (alebo ich môžeme nechať zmäknúť v pare).

Potom sladké zemiaky rozmixujeme a metličkou primiešame vajcia, mlieko a stéviu alebo datľový sirup.

V inej miske premiešame múku, soľ a prášok do pečiva.

Obe zmesi spojíme a na nepriľnavej panvici opečieme z oboch strán.

2 porcie | doba prípravy 35 minút | 892 kJ / 213 kcal

Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny

Tuky
3,0 g
Sacharidy
40,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Ananásové ravioli plnené ľahkým pistáciovým krémom
4
porcie
obtiažnosť
883 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Veľkonočné menu
Veľkonočný baránok s orieškami
15
porcií
obtiažnosť
707 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg