Arašidová zmes s ryžou

Vychutnajte si povestne známu orieškovú chuť divokej ryže s touto strukovinou, ktorú si ľudia často zamieňanú za orechy. Táto vhodná kombinácia aminokyselín predstavuje chutné vegetariánsky vyvážené jedlo, navyše s vysokým obsahom vlákniny, takže zasýti na celé popoludnie.

Suroviny

55 g divokej ryže
5 ml olivového oleja
20 g červenej cibule
100 g šampiňónov
100 g varenej alebo sterilizovanej červenej fazule
70 g zeleného hrášku
10 g arašidov
soľ
korenie

1
porcia
obtiažnosť
2021 kJ / porcia

Postup

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

Medzitým na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom na prúžky nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme aj nakrájané šampiňóny, scedenú fazuľu, hrášok a nakoniec arašidy. Restujeme, kým všetko nezmäkne a nechytí trochu farbu. Zmes ešte dochutíme soľou a korením a podávame spolu s uvarenou ryžou.

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 2021 kJ / 483 kcal

Vhodné pre: vegetariánov, diabetikov, rastlinnú stravu, nízky glykemický index, zdroj vlákniny

Tuky
11,0 g
Sacharidy
68,0 g
Bielkoviny
25,0 g
Vláknina
14,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Tekvicové hranolky
4
porcie
obtiažnosť
557 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Cesnakové krevety
2
porcie
obtiažnosť
627 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Stanislava Behilova

Schudla som 29 kg a zdravotný stav sa mi postupne upravuje