Zdravý jablkový dezert

Suroviny

400 ml bieleho jogurtu
250 g ovsených vločiek
5 ks jabĺk
2 polievkové lyžice medu
200 g vlašských orechov
50 g hrozienok
50 g sušených sliviek
škorica

14
porcií
obtiažnosť
996 kJ / porcia

Postup

Umyté a ošúpané jablká nakrájajte na malé kúsky alebo nastrúhajte nahrubo.

Vločky zmiešajte s jogurtom, medom a takto pripravenú zmes rozdeľte na 2 časti.

Prvú časť zmesi klaďte lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie.

Na zmes poukladajte jablká, nahrubo nasekané vlašské orechy, hrozienka, pokrájané sušené slivky a posypte škoricou.

Navrch dajte druhú časť zmesi  pripravenú z jogurtu a vločiek.

Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Po úplnom vychladnutí môžete podávať.

14 porcií | doba prípravy 60 minút | 996 kJ / 238 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Nepečený dezert s tekvicou Hokkaido
4
porcie
obtiažnosť
612 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Domáce ovsené sušienky
50
porcií
obtiažnosť
353 kJ / porcia

Vaše premeny

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle

Vladimír Kohút

Cítim sa lepšie, vyzerám lepšie a som spokojný!

Tatiana Chekushkina

Nutriadapt zmenil môj život!