Tekvica hokaido s parmezánom

Tekvica obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3), veľké množstvo beta-karoténu a nájdeme v nej tiež často deficitný vápnik a železo. Obsahuje veľké množstvo draslíka, ktorý je potrebný pre zdravé srdce. Tekvica hokaido na seba viaže toxíny, robí dobre žalúdku, slezine a pankreasu.

Suroviny

100 g tekvice hokaido
10 g parmezánu
5 g olivového oleja
štipka byliniek (môže byť aj sušených, napr. ligurček)
štipka soli

1
porcia
obtiažnosť
492 kJ / porcia

Postup

Tekvicu hokaido umyjeme (šupku nelúpeme), odkrojíme konce, rozkrojíme napoly, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky.

V miske rozmiešame olivový olej so soľou a sušeným korením, napr. ligurčekom, a parmezán nastrúhame najemno.

Na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme tekvicu, potrieme ochuteným olejom, posypeme parmezánom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 15 minút, kým nie je tekvica mäkká, a podávame.

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 492 kJ / 118 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny

Tuky
7,0 g
Sacharidy
9,0 g
Bielkoviny
5,0 g
Vláknina
1,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Halušky, ako ich nepoznáte
3
porcie
obtiažnosť
1673 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Grilovaná zelenina s cestovinami
4
porcie
obtiažnosť
1547 kJ / porcia

Vaše premeny

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane

Ľubomír Ludvik

Schudol som 16 kg tuku a cítim sa nielen lepšie ale aj mladšie

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách