Tatarák z baklažánu

Suroviny

2 väčšie baklažány
2 stredné cibule
5 - 6 strúčikov cesnaku
1 paradajkový pretlak (najlepšie domáci)
soľ
korenie
drvená rasca
1 lyžička plnotučnej horčice
chilli
olivový olej
4 plátky celozrnného chleba

4
porcie
obtiažnosť
679 kJ / porcia

Postup

Baklažány rozkrojte na polovice a uložte ich na plech rozkrojenou stranou nahor. Vložte ich do rúry a pečte nasucho, pri teplote 180 stupňov cca 35 - 45 minút.

 

Po upečení vydlabte lyžicou dužinu a roztlačte ju v miske vidličkou.

 

Na olivovom oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľku a drvený cesnak. Pridajte paradajkový pretlak a roztlačený baklažán. Osoľte, okoreňte a pridajte drvenú rascu.

 

Zmes nechajte vychladnúť, pridajte plnotučnú horčicu a dochuťte chilli prípadne tabascom. Podávajte s celozrnnými hriankami opečenými nasucho.

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 679 kJ / 162 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Nátierky
Mrkvová tofu pomazánka
4
porcie
obtiažnosť
796 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Nátierky
Pórová pomazánka
obtiažnosť

Vaše premeny

Lenka Humeňajová

Najkrajší pocit som zažila, keď som sa zrazu dokázala zmestiť do môjho, farbou bohatého, starého oblečenia, dokonca aj z čias maturít.

Karol Havelka

Som rád, že som sa posunul správnym smerom, a za seba môžem "večným dietárom" NUTRIADAPT smelo odporučiť

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutie, o ktorom som netušila, že mi zmení život