Tatarák z baklažánu

Suroviny

2 väčšie baklažány
2 stredné cibule
5 - 6 strúčikov cesnaku
1 paradajkový pretlak (najlepšie domáci)
soľ
korenie
drvená rasca
1 lyžička plnotučnej horčice
chilli
olivový olej
4 plátky celozrnného chleba

4
porcie
obtiažnosť
679 kJ / porcia

Postup

Baklažány rozkrojte na polovice a uložte ich na plech rozkrojenou stranou nahor. Vložte ich do rúry a pečte nasucho, pri teplote 180 stupňov cca 35 - 45 minút.

 

Po upečení vydlabte lyžicou dužinu a roztlačte ju v miske vidličkou.

 

Na olivovom oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľku a drvený cesnak. Pridajte paradajkový pretlak a roztlačený baklažán. Osoľte, okoreňte a pridajte drvenú rascu.

 

Zmes nechajte vychladnúť, pridajte plnotučnú horčicu a dochuťte chilli prípadne tabascom. Podávajte s celozrnnými hriankami opečenými nasucho.

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 679 kJ / 162 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Veľkonočné menu
Vajíčková nátierka
4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Ražný chlieb s avokádovou pomazánkou a klíčkami
obtiažnosť

Vaše premeny

Daniela Huráková

Treba to vyskúšať, stojí to za to!

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...