Studená polievka Gazpacho

Suroviny

1 cibuľa
450 g mäsitých paradajok
1/4 šalátovej uhorky
1 lyžica olivového oleja
1 zelená paprika
1 lyžica červeného vínneho octu
400 g krájaných paradajok z konzervy
1 strúčik cesnaku
soľ, čierne mleté korenie
citrónová šťava

4
porcie
obtiažnosť
518 kJ / porcia

Postup

Paradajky umyjeme, sparíme a olúpeme. Odstránime jadierka z dužiny.

Cesnak a cibuľu ošúpeme. Cibuľu nakrájame najemno a cesnak prelisujeme.

Uhorku nakrájame na kúsky. Papriku očístíme a ozdobne nakrájame. 

Do mixéru vložíme cibuľu, paradajky, čierne mleté korenie, vínny ocot, krájané paradajky z konzervy, cesnak a olej. 

Zmes rozmixujeme. Mixujeme pokiaľ nezískame hladkú polievkovú konzistenciu. Potom pridáme citrónovú šťavu, zmes dochutíme a znovu prezmixujeme. 

Hotovú polieku prelejeme do servírovacej nádoby a necháme vychladiť až do podávania. 

 

 

 

 

4 porcie | doba prípravy 15 minút | 518 kJ / 124 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Krémová kukuričná polievka
2
porcie
obtiažnosť
1470 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Hubový krém s krúpami
4
porcie
obtiažnosť
764 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál

Drahomír Grich

Nikdy nie je neskoro začať so zmenou životného štýlu a so zmenou stravovania

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena