Šošovicový šalát

Ak ste si na Nový rok zabudli dať šošovicu na kyslo, nevešajte hlavu. Pripravte si náš šošovicový šalát a skúste si dať predsavzatia do roku 2017 - strukoviny najmenej 2 x týždenne. Majú totiž veľa bielkovín a komplexných sacharidov, takže po nich nebudete hladní.

Suroviny

200 g šošovica červená
200 g šošovica zelená
1 červená cibuľa
2 ks jarnej cibuľky
2 mrkvy
1 paprika žltá
1,5 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička čerstvého tymianu
soľ
korenie
petržlenová vňať na ozdobu

4
porcie
obtiažnosť
1812 kJ / porcia

Postup

Oba druhy šošovice prepláchneme v sitku pod vodou a dáme do panvíc. Varíme každú zvlášť podľa pokynov na obale. Pozor, červená šošovica sa zhruba po 5 minútach rozvarí. Je potrebné ju strážiť a zliať vo chvíli, kedy je "al dente". Inak by sa z nej stala kaša. Uvarené šošovice zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Šošovicu nasypeme do väčšej misy, pridáme olej, soľ, korenie, tymián, jemne nakrájanú cibuľku s vňaťou, červenú cibuľu, nahrubo nastrúhanú mrkvu a nadrobno pokrájanú papriku. Zalejeme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme chvíľu v chlade odležať. Šalát podávame chladený a ozdobený vetvičkou petržlenovej vňate.

4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1812 kJ / 433 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Obedový šalát s lososom, avokádom, olivami a špargľou
1
porcia
obtiažnosť
2548 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Šaláty
Červená repa s kozím syrom
2
porcie
obtiažnosť
742 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Nováková

Dnes už viem, že NIKTO za Vás NIKDY nebude chudnúť

Milan Buška

V čase, keď som začínal s programom, moja dcéra odletela na ročný pobyt na Nový Zéland. Predstava, že ju privítam a objímem s 20 kg dole, ma poháňala nesmierne dopredu.
-8 kilo

Mária Ščepitová

Získala som kontrolu nad vlastným zdravím