Slim raňajková omeleta z juhu Európy

Omeleta s príchuťou slnečného Talianska je presne to, čo potrebujete, aby ste získali energiu na celý deň. Okrem výnimočnej chuti vás tieto delikátne raňajky prekvapia tiež minimálnym množstvom sacharidov.

Suroviny

2 vajcia
1 plátok šunky
½ guličky mozzarelly
1 sušená paradajka
5 cherry paradajok
3 lístky bazalky + na ozdobu
čierne korenie
olivový olej

1
porcia
obtiažnosť
1614 kJ / porcia

Postup

Rozpálíme si panvicu a pridáme olivový olej.

V miske rozšľaháme vajíčka a na malé kúsky pokrájanú šunku, mozzarellu, sušenú paradajku a bazalku. Okoreníme a vylejeme na panvicu.

Opekáme na miernom plameni z oboch stran, pokým nie je povrch zlatistý.

Podávame s cherry paradajkami ozdobené lískami bazalky a podľa chuti s plátkom celozrnného pečiva, knäckebrotu alebo len tak samotné.

TIP: V tomto recepte zámerne nepoužívame soľ. Vedeli ste, že podľa WHO je odporúčaná denná dávka soli maximálne 5 g? To zodpovedá jednej čajovej lyžičke. Soľ nájdeme i v potravinách ako je šunka, syry, pečivo, ale napríklad i bábovka alebo iné sladké pečivo. Teda tam, kde ju na prvý pohľad nevidíme. Vďaka použitej šunke v tomto recepte si teda ušetríme obsah soli a hlavne naše zdravie.

 

1 porcia | doba prípravy 15 minút | 1614 kJ / 386 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov

Tuky
28,0 g
Sacharidy
3,0 g
Bielkoviny
28,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zemiaky s morčacím mäsom, špenátom a kyslou smotanou
1
porcia
obtiažnosť
2008 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zemiaková placka so šunkou a syrom pečená v rúre
1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia

Vaše premeny

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov