Šalát s kapustou, hroznom a jablkami

Netradičná kombinácia kapusty a ovocia príjemne oživí naše chuťové poháriky. Pridaním vlašských orechov doplníme do tela omega 3 mastné kyseliny, ktorých máme v strave nedostatok.

Suroviny

1 miska čerstvej bielej kapusty
½ hrnčeka hrozna
1 menšie jablko
½ hrsti vlašských orechov
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
½ téglika bieleho jogurtu (max. 3,5% tuku)

1
porcia
obtiažnosť
912 kJ / porcia

Postup

Kapustu jemne nakrájame, zmiešame s bobuľami hrozna, nasekanými vlašskými orechmi, nakrájaným jablkom a citrónovou šťavou.

Všetko zalejeme jogurtom a podávame.

Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 26 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 6,5 g
Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 912 kJ / 218 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Šaláty
Červená repa s kozím syrom
2
porcie
obtiažnosť
742 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Šaláty
Grilované šampiňóny s paprikou a paradajkami
4
porcie
obtiažnosť
816 kJ / porcia

Vaše premeny

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo