Reďkovky s tvarohom a knäckebrotom

Nechajte sa týmto receptom inšpirovať k príprave typickej letnej desiaty, ľahkej večere či druhej večere. Zeleninu môžete obmeniť podľa toho, čo vám práve chutí a rastie na záhradke. Reďkovky sú zdrojom vitamínu C. Za ich štipľavosť môžu silice obsahujúce síru, ktoré podporujú trávenie.

Suroviny

100 g reďkoviek
60 g polotučného tvarohu
50 g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
štipka mletej rasce
štipka soli
2 plátky ražného knäckebrotu

1
porcia
obtiažnosť
771 kJ / porcia

Postup

Reďkovky dobre umyjeme a očistíme.

Potom ich nastrúhame najemno, dobre premiešame s tvarohom a jogurtom a ochutíme mletou rascou a soľou.

Nátierku podávame s plátkami knäckebrotu.

1 porcia, doba prípravy 10 minút, 771 kJ / 184 kcal
Tuky: 5 g
Sacharidy: 22 g
Bielkoviny: 11 g
Vláknina: 5 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index

 

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 771 kJ / 184 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Nátierky
Tatarák z baklažánu
4
porcie
obtiažnosť
679 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Nátierky
Tamari dresing s citrónom
obtiažnosť
1572 kJ / porcia

Vaše premeny

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Andrea Nagyová

Najpozitívnejšia je radosť z jedenia bez výčitiek!