Reďkovky s tvarohom a knäckebrotom

Nechajte sa týmto receptom inšpirovať k príprave typickej letnej desiaty, ľahkej večere či druhej večere. Zeleninu môžete obmeniť podľa toho, čo vám práve chutí a rastie na záhradke. Reďkovky sú zdrojom vitamínu C. Za ich štipľavosť môžu silice obsahujúce síru, ktoré podporujú trávenie.

Suroviny

100 g reďkoviek
60 g polotučného tvarohu
50 g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
štipka mletej rasce
štipka soli
2 plátky ražného knäckebrotu

1
porcia
obtiažnosť
771 kJ / porcia

Postup

Reďkovky dobre umyjeme a očistíme.

Potom ich nastrúhame najemno, dobre premiešame s tvarohom a jogurtom a ochutíme mletou rascou a soľou.

Nátierku podávame s plátkami knäckebrotu.

1 porcia, doba prípravy 10 minút, 771 kJ / 184 kcal
Tuky: 5 g
Sacharidy: 22 g
Bielkoviny: 11 g
Vláknina: 5 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index

 

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 771 kJ / 184 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Raňajky
Desiata / olovrant
Nátierka z koreňovej zeleniny a vajíčka
1
porcia
obtiažnosť
1620 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Bruscetta s kozím syrom a figami
8
porcií
obtiažnosť
378 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Jakub Gabrhel

Potreboval som vylepšiť svoj zdravotný stav

Viera Masárová

Úpravou stravy dosiahnete svoj CIEĽ – úbytok na hmotnosti bez hladovania