Reďkovky s tvarohom a knäckebrotom

Nechajte sa týmto receptom inšpirovať k príprave typickej letnej desiaty, ľahkej večere či druhej večere. Zeleninu môžete obmeniť podľa toho, čo vám práve chutí a rastie na záhradke. Reďkovky sú zdrojom vitamínu C. Za ich štipľavosť môžu silice obsahujúce síru, ktoré podporujú trávenie.

Suroviny

100 g reďkoviek
60 g polotučného tvarohu
50 g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
štipka mletej rasce
štipka soli
2 plátky ražného knäckebrotu

1
porcia
obtiažnosť
771 kJ / porcia

Postup

Reďkovky dobre umyjeme a očistíme.

Potom ich nastrúhame najemno, dobre premiešame s tvarohom a jogurtom a ochutíme mletou rascou a soľou.

Nátierku podávame s plátkami knäckebrotu.

1 porcia, doba prípravy 10 minút, 771 kJ / 184 kcal
Tuky: 5 g
Sacharidy: 22 g
Bielkoviny: 11 g
Vláknina: 5 g
Vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index

 

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 771 kJ / 184 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Fazuľová pomazánka s celozrnným chlebom
obtiažnosť
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Tekvicová pomazánka s chia semienkami a píniami
4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Petra Speváčková

Nemala som žiadnu motiváciu a namiesto chudnutia som iba priberala