Pražma s citrónom a kuskusom

Pražma sa hodí do racionálneho aj redukčného jedálnička. Jedná sa o jednoduché jedlo vhodné na obed i na večeru a keď pridáte malý zeleninový šalát, nie je mu po nutričnej stránke čo vytknúť.

Suroviny

RYBA:
2 ks pražmy kráľovskej
4 plátky citrónu
2 vetvičky tymiánu
2 vetvičky rozmarínu
soľ
korenie
KUSKUS:
celozrnný kuskus
1 vetvička tymiánu
soľ
korenie
šťava z ½ citróna
1 PL olivového oleja

4
porcie
obtiažnosť
1402 kJ / porcia

Postup

Pražmu umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Ryby osolíme, okoreníme aj zvnútra a do každej vložíme po dvoch plátkoch citrónu, vetvičke tymiánu a rozmarínu. Položíme do pekáča s papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry piecť na 200 °C. Pečieme podľa veľkosti ryby, aspoň 30 minút.

Kuskus nasypeme do väčšej misy a zalejeme horúcou vodou, aby siahala centimeter nad okraj kuskusu. Premiešame a necháme pod pokrievkou napučať. Pridáme tymián a olivový olej, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Rybu podávame s kopčekom kuskusu.

 

Pražma kráľovská - známa tiež ako Dorata - stredomorská ryba. Veľmi jemné, diétne, avšak nie príliš suché mäso sa priamo ponúka zaradiť do racionálneho jedálnička. Veľmi ľahko sa upravuje, skvele ladí s citrónovou šťavou a snáď všetkými bylinkami.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1402 kJ / 335 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Vločkové chlpaté knedličky s kapustou a tempehom
4
porcie
obtiažnosť
2065 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Batátová karí omáčka s cícerom
6
porcií
obtiažnosť
1354 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Brychtová

BYŤ ŠTÍHLOU JE SKVELÉ! A CÍTIŤ SA DOBRE VO SVOJEJ KOŽI BY SOM DOPRIALA KAŽDÉMU

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Marcela Mikušová

V spolupráci s klinikou budem naďalej pokračovať k dosiahnutiu svojej vysnívanej hmotnosti