Mrkvová nátierka s tofu

Ak si potrebujete občas pripraviť druhú večeru alebo obmeniť desiatu či olovrant, máme pre vás výbornú, rýchlu a zdravú mrkvovú nátierku. Mrkva totiž patrí k významnému zdroju antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok, ktorých obsahuje široké spektrum. Medzi ne patrí napr. draslík či horčík. Tofu je zdrojom bielkovín a navyše ho môžeme okrem nátierok použiť aj ako alternatívu k mäsu.

Suroviny

320 g mrkvy
120 g tofu
4 čajové lyžičky kvalitnej sójovej omáčky
štipka kurkumy
48 g ražného knäckebrotu (4 ks)

4
porcie
obtiažnosť
473 kJ / porcia

Postup

Mrkvu nastrúhame nahrubo, krátko ju v hrnci alebo na panvičke pod pokrievkou podusíme s trochou vody a preložíme do misy.

Po jej vychladnutí k nej pridáme najemno nastrúhané tofu, sójovú omáčku (alebo sójovú smotanu, prípadne špecialitu Sojade), kurkumu a zľahka premiešame.

Môžeme podávať ako jednu porciu s jedným kúskom ražného knäckebrotu.

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 473 kJ / 113 kcal

Vhodné pre deti, diabetikov, športovcov a vegetariánov, zdroj vlákniny a bielkovín

Tuky
3,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Strukovinová nátierka
4
porcie
obtiažnosť
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Reďkovková pomazánka s petržlenovou vňatou a vajíčkami
obtiažnosť

Vaše premeny

Jana Pekarová

Som veľmi spokojná, pretože som schudla a aj zdravotne sa cítim lepšie

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Monika Schrammová

Som oveľa spokojnejšia, pretože vidím, že to ide aj v mojom veku