Morčacie medailóniky pečené v papilote s mrkvou a sladkými zemiakmi

Morčacie mäso je vhodnou alternatívou za kuracie. Je ľahko stráviteľné, obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku (mäso z morčacích pŕs má iba 0,9% tuku a 24% bielkovín). V spojení so sladkými zemiakmi a mrkvou tvoria zaujímavú chuťovú obmenu známej klasickej kombinácie kurča a zemiaky.

Suroviny

300 g morčacích pŕs
240 g mrkvy
150 g sladkých zemiakov - batátov
40 g cibule
10 g oleja alebo masla
100 g zemiakov
2 polievkové lyžice suchého bieleho vína
1 strúčik cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia

2
porcie
obtiažnosť
1600 kJ / porcia

Postup

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. 

Mrkvu, batáty, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a všetko spolu s mäsom zmiešame, zľahka ochutíme soľou a hrubo mletým korením.

Pripravenú zmes vložíme do papiera na pečenie, podlejeme trochou vína a pokvapkáme olejom. Papier zviažeme špagátom, dáme na plech a pečieme 50 minút vo vyhriatej rúre na 160 °C.

Pred koncom pečenia papier otvoríme a všetko zapečieme.

 

2 porcie | doba prípravy 50 minút | 1600 kJ / 382 kcal

Vhodné pre diabetikov, zdroj bielkovín, nízký GI

Tuky
7,0 g
Sacharidy
36,0 g
Bielkoviny
41,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Králik na divoko
4
porcie
obtiažnosť
1163 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie mäso na čiernych olivách so zemiakmi varenými v šupke
4
porcie
obtiažnosť
1889 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Hrkalová

Konečne mám hmotnosť, ktorú som si priala

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál