Jemný hráškový krém

Suroviny

50g masla
40g cibuľa
50g póru
500 g hrášku
100 ml 12% smotany
15 ml olivového oleja
1 l zeleninového vývaru

5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Postup

V hrnci si rozpustíme maslo, orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a pór.

Pridáme hrášok, ešte krátko restujeme a podlejeme vývarom.

Varíme len krátko, 10 až 15 minút, aby hrášok nestratil farbu.

Pridáme smotanu, rozmixujeme kuchynským mixérom a pre väčšiu jemnosť precedíme cez jemné sitko.

V prípade potreby dochutíme olivovým olejom alebo čerstvo mletým korením.

5 porcií | doba prípravy 30 minút | 1026 kJ / 245 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Tekvicová polievka so zázvorom
3
porcie
obtiažnosť
477 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Tekvicové curry s quinoou
2
porcie
obtiažnosť
1905 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál