Jemný hráškový krém

Suroviny

50g masla
40g cibuľa
50g póru
500 g hrášku
100 ml 12% smotany
15 ml olivového oleja
1 l zeleninového vývaru

5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Postup

V hrnci si rozpustíme maslo, orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a pór.

Pridáme hrášok, ešte krátko restujeme a podlejeme vývarom.

Varíme len krátko, 10 až 15 minút, aby hrášok nestratil farbu.

Pridáme smotanu, rozmixujeme kuchynským mixérom a pre väčšiu jemnosť precedíme cez jemné sitko.

V prípade potreby dochutíme olivovým olejom alebo čerstvo mletým korením.

5 porcií | doba prípravy 30 minút | 1026 kJ / 245 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Batátový krém so Šmakounom, tekvicovými semienkami a chilli
1
porcia
obtiažnosť
2415 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Krémová kukuričná polievka
2
porcie
obtiažnosť
1470 kJ / porcia

Vaše premeny

Lýdia Kožiková

Konečne som sa dozvedela čo a kedy jesť

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Katarína Fedorcová

NUTRIADAPT mi pomohol zmeniť seba, moje myslenie aj vylepšiť môj zdravotný stav.