Indická šošovica Dhal

Zdravý recept z exoticej indickej kuchyne.

Suroviny

2 dl červené šošovky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks nasekaných paradajok
2 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžičky čerstvého zázvoru
2 lyžičky korenia Garam masala
1 lyžička kari
0,5 lyžičky kurkumy
1 lyžička rímskej rasce
citrónová šťava
čerstvý koriander
nízkotučná kyslá smotana

4
porcie
obtiažnosť
1158 kJ / porcia

Postup

Na oleji zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, garam masalu, rímska rascu, karí a kurkumu. Všetko premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme šošovicu, jemne nastrúhaný zázvor a paradajky. Dusíme do zmäknutia šošovice, cca 15-20 minút. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.

Servírujeme na tanier s kopčekom kyslej smotany posypanej čerstvým koriandrom.
 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1158 kJ / 277 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zemiaky s morčacím mäsom, špenátom a kyslou smotanou
1
porcia
obtiažnosť
2008 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Papriková ryža
1
porcia
obtiažnosť
1358 kJ / porcia

Vaše premeny

Darina Mondeková

Dnes som ľahšia o 31 kg a je to super pocit!

Ján Flídr

Lekár mi diagnostikoval vysoký krvný tlak, cukor, cholesterol a extrémne zvýšenú hladinu kyseliny močovej

Jitka Zápotočná

Doteraz sa mi podarilo schudnúť 26 kg