Indická šošovica Dhal

Zdravý recept z exoticej indickej kuchyne.

Suroviny

2 dl červené šošovky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks nasekaných paradajok
2 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžičky čerstvého zázvoru
2 lyžičky korenia Garam masala
1 lyžička kari
0,5 lyžičky kurkumy
1 lyžička rímskej rasce
citrónová šťava
čerstvý koriander
nízkotučná kyslá smotana

4
porcie
obtiažnosť
1158 kJ / porcia

Postup

Na oleji zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, garam masalu, rímska rascu, karí a kurkumu. Všetko premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme šošovicu, jemne nastrúhaný zázvor a paradajky. Dusíme do zmäknutia šošovice, cca 15-20 minút. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.

Servírujeme na tanier s kopčekom kyslej smotany posypanej čerstvým koriandrom.
 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1158 kJ / 277 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pečená jahňacia kotleta s ryžou a šalátom
4
porcie
obtiažnosť
3361 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Stroganoff na maslovej kapuste
4
porcie
obtiažnosť
2139 kJ / porcia

Vaše premeny

Zuzana Oravcová

Pod vedením odborníkov som za šesť mesiacov schudla 8 kg

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Stanislava Behilova

Schudla som 29 kg a zdravotný stav sa mi postupne upravuje