Bulgurový šalát s reďkovkam

Tip na rýchly, zdravý a sýty jarný šalát.

Suroviny

100 g bulguru
1 zväzok reďkoviek
3 stonky zeleru
1 lyžica jablčného octu
2 lyžice olivového oleja
soľ
korenie
1/2 krabičky žeruchy

4
porcie
obtiažnosť
572 kJ / porcia

Postup

Bulgur uvaríme vo vode cca 10 minút, scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Dôkladne očistené a umyté reďkovky nakrájame na kolieska, zeler na kocky.

Z octu a oleja pripravíme zálievku, ktorú ochutíme soľou a korením.

Bulgur zmiešame so zeleninou, zalejeme zálievkou a môžeme podávať.

4 porcie | doba prípravy 15 minút | 572 kJ / 137 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Šaláty
Kurací šalát s krúpami
4
porcie
obtiažnosť
1520 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Celozrnné cestoviny s krevetami
4
porcie
obtiažnosť
9104 kJ / porcia

Vaše premeny

Mgr. Miroslava Konrádová

To, čo skutočne zaberá je Vaša vôľa a rady a pomoc odborníkov.

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo