Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Strava
Čo je lepšie džús alebo koktail?

Ideálnou voľbou je konzumovať celé ovocie a zeleninu. Avšak džús, smoothie či koktail sa počítajú do denného príjmu tekutín,…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Strava
Nutričné programovanie v prenatálnom veku, vplyv výživy matky na dieťa

Začnime základnými "poučkami" hoci sú vágne, a preto im nikto nevenuje pozornosť. Výživa je základ zdravia - počnúc výživou…

Vaše premeny

Jana Chomová

Naučila som sa správne kombinovať vhodné potraviny, schudla som a zlepšil sa mi môj zdravotný stav

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Monika Hrkalová

Konečne mám hmotnosť, ktorú som si priala